”Ät färg spring berg”, ny vegansk kokbok!

Omslag till boken "Ät färg spring berg - vego, naturligt, näringsrikt"

Omslag till boken "Ät färg spring berg - vego, naturligt, näringsrikt"

Tvillingsystrarna Lina och Sanna El Kott Helander är elitlöpare och matkreatörer. Nu ger de ut sin första kokbok "Ät Färg Spring Berg - Vego, Naturligt, Näringsrikt" med Grenadine bokförlag. Rätterna är varierade och lagade från grunden med grönsaker och färg i fokus.

Utöver att inspirera till goda näringsrika rätter vill de visa att det går att prestera på elitnivå som idrottare med växtbaserad kost. Mat ska ge näring, kraft och energi, men också glädje och inspiration.

Det är ju en trend att äta mer vegetariskt över lag i samhället, även bland elitidrottare, Sarah Sjöström, Lionel Messi och Venus Williams har gått över till växtbaserad kost för att nämna några.

Växtriket ger oändliga möjligheter och det visar Lina och Sanna i Ät färg spring berg med otaliga färgglada maträtter. För tvillingarna har maten blivit ett sätt att uttrycka sin livslust där färg och form är minst lika viktiga ingredienser som smak.

Lina och Sanna föddes 1994 och bor i Åre där de framför allt tränar löpning och cykling i bergen under sommarhalvåret och skidåkning vintertid. De senaste sju åren har de framgångsrikt tävlat i skyrunning, långdistanslöpning på höga höjder med deltagande i flertalet världsmästerskap. Deras elitsatsning har tagit dem över hela världen.


Föregående
Föregående

Fortfarande för mycket mat och dryck till avloppet

Nästa
Nästa

Textilavfall blir unika återvinningsprodukter