Stöd för chefer, team och ledningsgrupper

Tillsammans skapar vi bättre och mer hållbara resultat

I en komplex och snabbföränderlig omvärld är vi helt beroande av att tänka och skapa tillsammans för att lösa de utmaningar vi står inför. Genom att som chef och ledare utveckla sina egna styrkor och samtidigt ha ett öppet och lärande mindset ökar chanserna att tillsammans nå hållbara resultat. Ingen kan kunna allt - låt oss hjälpas åt.

Chefsakuten - oberoende expertstöd när du behöver det som bäst

Arbetet som chef och ledare är komplext och tvärt emot vad komplexa utmaningar kräver så är arbetet också ofta ensamt. I komplexitet och snabba förändringar är människans unika förmåga att tänka tillsammans och samarbeta helt avgörande. 

Med tjänsten ”ledarsupport” får du som chef en oberoende expertresurs att ”bolla” utmanande situationer med. Med ett utifrånperspektiv och djup kunskap om såväl ledarskap som organisation tillförs ny kunskap, lärande och konkreta tips och verktyg för lärande och nästa steg. 

Exempel på tillfällen när tjänsten kan vara av värde är:

  • Ny som chef

  • Svåra samtal 

  • Arbetsmiljö och kulturarbete

  • Förändringsprocesser

  • Konflikter

  • Rehabiliteringsärenden

Abonnera på X antal timmar per månad och bygg upp en relation där du direkt kan ta vid ditt förra samtal eller avropa support vid behov.

Teamutveckling

Som chef är du alltid expert på just ditt team, men ibland är det värdefullt att ta hjälp av någon som med nya perspektiv och erfarenheter kan möta gruppen och bidra med ett utifrånperspektiv.

Är du övertygad om att ditt team kan samarbeta bättre, må bättre eller skapa bättre resultat men känner att du saknar verktyg för att få till förändringen? Då kan det här vara en tjänst för dig.

Vad menar vi med team?

Ett välfungerande team kan beskrivas som en grupp människor som strävar mot samma mål och som är beroende av varandra för att nå dit. Utmärkande är också att helheten är större än delarna.

Alla som någon gång har jobbat i team vet dock att det kan vara en snårig väg mot ett välfungerande samarbete. Metaforen ”ett väloljat maskineri med kugghjul som jackar i varandra” är lång ifrån verkligheten där ett team snarare att betrakta som en levande organism. Ett komplext och oförutsägbart system i ständig förändring som kontinuerligt påverkar och påverkas av såväl inre som yttre faktorer. 

Med den förståelsen är det lätt att inse att det inte räcker med en gruppaktivitet på årets kick off utan att det krävs kontinuerligt arbete för att en grupp ska blomstra och både leverera resultat och känna arbetsglädje.

Vad behövs för att utveckla ett team

Den grundläggande förutsättningen för teamarbete är kommunikation och dialog. Utan att kommunicera skulle vi inte kunna tänka tillsammans och utveckla varandras förståelse och subjektiva tankemönster, generera nya ideer och nå resultat som är större än delarna var för sig. Idag när komplexiteten ökar så växer behovet av att hjälpas åt att lösa problem och utmaningar.

Med våra konsulttjänster får du som chef stöd och hjälp att optimera ditt teams resurser och träna upp förmågor som stärker samarbete, kommunikation och förståelse för teamets del i helheten.

Kontakta oss för mer info och offert.

Facilitering av ledningsgrupp

Arbetar ni i ett team eller som ett team?

När komplexitet och förändringshastighet ökar ställs nya krav på ledningsgruppens förmåga att tänka tillsammans och som ett team driva utvecklingen av verksamheten framåt. Med stöd av en extern facilitator kan kunskapen i hela rummet tas tillvara och ledningsgruppen utvecklas från en grupp av individer som möts och informerar varandra till ett effektivt team som samverkar över professions- och kompetensområden. Något som är helt avgörande för att lösa komplexa problem.

Hör av dig och berätta om vad du skulle vilja ha hjälp med och läs också gärna mer om våra tjänster för individuell ledarutveckling.

Genom att stödja processen genom vilken ledningsgruppen arbetar tillsammans ökar chansen att nå verksamhetsmålen.  

Facilitering kan tex vara ett stöd vid: 

  • Formulering av uppdrag och syfte

  • Identifiering av strategiska frågor och mål

  • Utvecklande av mötesformer och möteseffektivitet

  • Utveckling av psykologisk tryggheten och samarbetsklimat.

  • Förändringsarbete

  • Utvecklande av kultur, värdegrund och ledarskap