Glutenfri blåbärstårta med kokosbotten

Springform ca Ø16-18 cm)

  • 100 gram kokosflingor

  • 1 ägg

  • 25 gram kokosolja (eller smör)

  • 1-2 msk sötning – t.ex. kokossocker eller björksocker (kan uteslutas)

  • 1 krm vaniljpulver

  • Limezest

  • 1 nypa salt

Toppa med:

  • Grädde med blåbär*

  • Blåbär

  • Kokoschips

  • Färsk mynta

  • Limezest

*Vispa upp havregrädde, kokosgrädde (använd kall kokosgrädde i tetrapack och vispa som vanlig grädde) eller  grädde och blanda i lite blåbär för en härlig lila färg.

blabarstarta-med-kokosbotten-4.jpeg

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält kokosoljan.

  3. Vispa ihop ägget och och rör ner kokosflingor, smält kokosolja, ev. sötning, vaniljpulver, limezest och salt.

  4. Bred ut i en springform, använd bakplåtspapper i botten. Grädda i 10-15 minuter och låt svalna.

  5. Bred på den vispade grädden och toppa med till exempel blåbär, kokoschips, färsk mynta och lite limezest.

Tips!

När du använder zest (rivet skal från citrusfrukter – tänk på att alltid välja ekologiskt då de “vanliga” är hårt besprutade.

Läs mer: Alternativa sötningar

blabarstarta-med-kokosbotten-2.jpeg

Du kan självklart servera denna tårta med färska jordgubbar, det blir också väldigt gott tillsammans med kokosbottnen.


Följ Cecilia Folkesson för fler fantastisk recept

Föregående
Föregående

Regionala elflygslinjer inom 5–10 år

Nästa
Nästa

Give pease a chance!