Nu lanseras veganska ostbågar
Nu släpper OLW ostbågar i en vegansk variant. Den växtbaserade trenden är fortsatt stark, även inom snacks. Ostbågarna finns i butik efter sommaren.
Den veganska trenden är fortsatt stark och allt fler konsumenter gör medvetna val när de handlar. Och allt fler svenskar, framförallt i den yngre målgruppen, väljer att äta växtbaserat av olika anledningar. Men när det kommer till snacks är det trots allt smaken som är allra viktigast..
- Vi lägger stor vikt vid smak och njutningsupplevelsen när vi tar fram nya produkter. Vi gjorde den första cheez doodlen redan 1968, så vi har lång erfarenhet av produktutveckling. När gäller snacks är det smaken som är viktigast och genom ett noggrant val av kryddor och smakkombinationer har vi lyckats skapa en helt vegansk båge med ostsmak. Den milda cheddarsmaken är perfekt, säger Malou Yeung Kadir, marknadschef på OLW.
Stark tillväxt
Veganska snacks är ett segment med stark tillväxt. Bara det senaste året har OLW presenterat flera nyheter inom det veganska snackssegmentet, exempelvis Veganska Linschips och bönbollar i flera olika smakvarianter.
Ostbågarna tillverkas i snacksfabriken i värmländska Filipstad. Förpackningen består av fossilfri plast gjord på tallolja, något som OLW lanserade på de mest populära potatischipssorterna redan under 2020. De nya påsarna är tredjepartscertifierade av ISCC och påsarna har ett halverat klimatavtryck jämfört med påsar av fossil plast.