Gustav Johansson

@javligtgott

GUSTAV - JÄVLIGT GOTT

Jävligt Gott är Sveriges största veganska matblogg och drivs av Gustav Johansson.

Gustavs signum är att han lagar veganska versioner av klassiska maträtter, med fokus på husmanskost och street food.

Gustav är en frekvent debattör i frågor som rör vegomat, där han både intervjuat ministrar och skrivit debattartiklar med stor spridning.

Han driver också en stor utbildningsverksamhet med fokus på kockar i offentlig och privat verksamhet med fokus på hållbar matlagning.

OM JÄVLIGT GOTT

Instagram

Följare: 111 tn

Målgrupp kön: 61% kvinnor - 39% män

Målgrupp ålder: 25 – 34 år (36%)

(30% 35 – 44 år)

(15% 45-54 år)

Geografisk spridning: Stockholm 30%, Göteborg 13%, Malmö 7%

Blogg - Jävligt Gott.se

17 500 unika användare

39 200 sidvisningar i snitt/vecka

FÖRELÄSNINGAR

Vill du äta hållbarare? Vill du hjälpa andra att konsumera hållbarare? Driver du ett företag, en förening eller är politiskt engagerad och vill få verktyg för att konkret och snabbt bidra till den hållbara omställningen?

Här kan du se Gustavs olika föreläsningar:

  • Gör det lätt att äta rätt: Så äter du hållbarare och jävligt gott!

“Föreläsningen Gör det lätt att äta rätt riktar sig till dig som privatperson eller som vill hjälpa dina kollegor, elever eller gäster att äta hållbarare. Att äta hållbarare idag är inte bara möjligt, utan också jävligt gott. I den här föreläsningen visar jag hur och varför.”

Upplägget för denna föreläsning är perfekt för den som vill komma igång med att äta mer hållbart utan att kompromissa med matglädjen och som vill inspireras eller lära dig att inspirera andra. Föreläsningen erbjuder:

De bästa argumenten för att äta mer hållbart. Budskapen som faktiskt går hem, inte skapar konflikt, och som inspirerar snarare än predikar och lär dig att använda dem.

Mina bästa verktyg och tips för hur du lagar godare vegomat. En fail safe metod som lyfter din matlagning oavsett om den är med eller utan kött.

Svar på frågorna du alltid undrat, eller alltid fått höra:
Varför ska vegomat se ut som kött? Är det verkligen hälsosamt? Konkurrerar det inte ut svenska bönder? Vad ska vi göra med korna?

  • Gör det lätt att göra rätt: Så stoppar vi klimathotet!

“Föreläsningen Gör det lätt att göra rätt riktar sig mot alla er som på ett eller annat sätt är frustererade över klimatförändringarna och vill vara med och göra skillnad, idag. Klimatomställningen är inte bara möjlig, jag hävdar att den är oundviklig, och lösningen är enkel. Radikala innovationer som gör det lätt att göra rätt. På riktigt.”

Upplägget för denna föreläsning är perfekt för de som vill vara med och bidra till den hållbara omställningen själv, med sitt företag eller organisation och som vill få konkreta verktyg för staka ut vägen framåt. Föreläsningen erbjuder:

De starkaste och bästa argumenten för varför vi måste ställa om vår konsumtion och göra den hållbare. Argument som inspirerar istället för att predika och som faktiskt fungerar.

Ett ramverk för att analysera hur DIN verksamhet kan bli hållbarare utan att tappa kunder. Tvärt om så kommer ni att bli konkurrenskraftigare och bättre rustade för framtiden.

Konkreta exempel på hur samhället redan ställer om för att göra det lätt att göra rätt.

Verktygen för att skapa ett positivt laddat narrativ om vinsterna med klimatåtgärderna.

KURSER & WORKSHOPS

Gustav leder interaktiva workshops och föreläsningar som djupdyker både i hur man kan laga jävligt god vegomat samtidigt som han lär ut sig hur man på riktigt kan få fler att vilja äta mer hållbar mat.

Ett perfekt upplägg för kommuner, restauranger, företag eller privatpersoner som antingen själva serverar mat eller som vill ha en annorlunda och inspirerande teambuildingaktivitet.

Är du sugen på att boka en kurs med Jävligt Gott?

  • Matlagningskurser & workshop för grupper

På matlagningskurser och workshops får ni och ert team, er familj eller du och du dina vänner tillsammans under en helkväll djupdyka ner i hållbar och jävligt god mat med en av kursledarna på Jävligt Gott.

Ni får en oslagbar teambuildningupplevelse samtidigt som ni också lär er mer om att både laga hållbar mat och om varför den behövs. Så klart avslutas kvällen också med en dundermiddag som ni själva har lagat!